Agenda

27
sep

Clubkampioenschappen

11:00 – 15:50
11
okt

Kanaalloop Piek-trainingswedstrijd

09:00
Toon volledige agenda
Clubkampioenschappen 22-9 16:00 uur einde inschrijving
Baanatletiek nieuws

Beste Hylassers,

Graag jullie aandacht. De clubkampioenschappen voor de komende zaterdag en zondag. De inschrijving (via de Atletiekunie) sluit dinsdag aanstaande 22 september om 16:00 uur.

Lees meer
Grote Clubactie gaat weer van start
Nieuws

Ook dit jaar doet Hylas weer mee met de Grote Clubactie en we hopen dat er weer veel leden aan mee gaan doen. Het streven is om een mooi bedrag bij elkaar te verzamelen om leuke activiteiten voor de jeugd te kunnen organiseren. Via deze link kunt u loten voor Hylas kopen.

 

Lees meer
Hordenclinic Jay Beelen
Baanatletiek nieuws

Hordenloper Jay Beelen heeft vandaag een hordenclinic verzorgd. Het was prachtig weer voor deze technische training. Er werd gefocust op hoge frequentie, ritme tussen de horden en een actief bijtrekbeen. Volgend weekend staan de clubkampioenschappen op het programma. Een sportieve, leuke afsluiting van dit bijzondere outdoor seizoen.

Lees meer
I RUN - 20 september All4Running lokaal loopevenement
Hardlopen Nieuws

All4running en Hardloopnetwerk presenteren de Alkmaarse beurt op 20 september voor de I Run Series: de uitdagende en verrassende wedstrijd die je solo loopt. Zowel jouw hardloop- als navigatieskills worden getest. De route moet je namelijk deels zelf uitvogelen aan de hand van een aantal aanwijzingen. Wie het snelst weer terug is in de winkel, wint een toffe prijs.

Lees meer
NK atletiek U18/U20
Baanatletiek nieuws

Vandaag stonden de finales van de 1500m op het programma met daarin Tom Hoogeboom bij de jongens U20 en Nina van Diepen bij de meisjes U20. Tom wist zich op de zaterdag al vrij eenvoudig te kwalificeren voor de finale op zondag. In de finale lag het tempo een hoger dan in de series maar wist Tom tot een ronde voor het einde bij te blijven met de kopgroep. Daarna viel er een gat en kwam hij als 4e over de finish in 3.57.85 min (PR). Nina van Diepen had bij de meisjes U20 het voordeel van een rechtstreekse finale zonder kwalificatie. De finale leverde voor haar een mooie 5e plaats op een tijd van 4.55.37 min. 

Rob Nijssen wist op de 5000m ook geruime tijd met de groep mee te gaan maar het volgen van de kopgroep was voor nu te hoog gegrepen. Wel liep hij weer een tijd onder de 16 minuten. Het werd 15.43.40 min en een 9e plaats.

Lees meer
Lana Broers behaalt mooi resultaat.
Baanatletiek nieuws

Hylas-atlete Lana Broers is in het weekend van 12/13 september 2020 te Zoetermeer tweede geworden bij het officieuze Nederlands kampioenschap voor C-junioren. Tot voor kort was het nog onzeker of Lana wel wedstrijdfit aan de start kon verschijnen wegens een blessure die haar van medio juni tot eind juli aan de kant hield. Gelukkig was Lana net op tijd fit.

Lees meer
Sven Mulder werpt en stoot verder dan ooit
Baanatletiek nieuws

Sven Mulder was vandaag bij AV Pijnenburg in Soest voor een wedstrijd speerwerpen en kogelstoten. Bij het speerwerpen werd Sven met afstand eerste met zijn worp van 30.15 meter. Dat is een nieuw persoonlijk record met een verbetering van ruim twee meter ten opzichte van de wedstrijd bij Hylas van vorige week. Bij het kogelstoten werd hij keurig tweede. Sven kwam met een stoot van 7.32 m maar liefst 51 centimeter verder dan ooit.

Lees meer
Femke Hidding springt naar een record afstand van 4.17m
Baanatletiek nieuws

Na lang in de file te hebben staan en helaas de 60m te missen bij de meisjes pupillen A2 mocht Femke aansluiten in de serie van de jongens. Ze liep een keurige tijd van 9.42 sec. Bij het verspringen sprong ze een nieuw persoonlijk record van 4.17 meter. Zowel op de 60m als het verspringen werd ze 3e. Bij het kogelstoten bracht ze de kogel naar een afstand van 6.69m. Op de afsluitende 1000 meter liep ze een persoonlijk record van 3.51.27 min. Ze eindigde net naast het podium met 2031 punten op de vierkamp.

Lees meer
Gerrit Vos Bokaal
Baanatletiek nieuws

Elk jaar doet er een groep Hylas pupillen mee aan de Geriit Vos bokaal in Hoorn. Dit jaar stonden er 12 pupillen aan de start verdeeld over diverse pupillen categorieën. 

 

Lees meer
Zomerwedstrijd av Hylas
Baanatletiek nieuws

Afgelopen zondag organiseerde Hylas de tweede baanwedstrijd van het seizoen, ditmaal voor junioren D tot en met Masters. De wedstrijd werd een succes mede door de inzet van alle vrijwilligers. De wedstrijd telde 154 deelnemers waarvan 29 van Hylas.

Een opvallend prestatie werd er geleverd door Weia Reinboud van Hellas Utrecht met een wereldrecord hoogspringen in de categorie V70. Ze sprong 1.32m. Daarnaast wist zij ook nog een Nederlands record te werpen met 25.53m.

Lees meer
Wereldrecord hoogspringen bij zomerwedstrijd AV Hylas
Nieuws

Weia Reinboud uit Utrecht heeft het wereldrecord hoogspringen bij de Vrouwen Masters 70+ verbroken. Zij verbeterde het oude record op de atletiekbaan in Alkmaar met 1cm naar 1.32m. De zomerwedstrijd is al de tweede wedstrijd die Hylas in het naseizoen nog op de kalender heeft gezet. Atleten vanuit het hele land maakten gebruik van deze mogelijkheid om nog wat van hun atletiekseizoen te maken. De weersomstandigheden waren op de winderige atletiekbaan niet optimaal. Dat Weia met deze omstandigheden prima om kon gaan, bewees zij door bij het speerwerpen ook nog eens het Nederlands Record te verbreken naar 25.53meter.

Lees meer
Kanaalloop - piek trainingswedstrijd 11 oktober 9:00 uur
Nieuws voor en van prestatielopers

Nieuws voor alle Hylassers. De komende Kanaalloop staat op zondagochtend 11 oktober om 9:00 uur gepind. Uitsluitend dus voor Hylassers maar dan ook voor alle Hylassers.

Lees meer
Maandag 14 september laatste LSD vertrek Duinvermaak
Hardlopen Nieuws

Aankomende maandag is de laatste keer dat de vetverbrandingsloop start vanaf de parkeerplaats van Duinvermaak in Bergen.

Neem wel je lampjes mee, want het laatste half uur lopen wij in schermer/donker.

 

Lees meer
Oudorperhout-route door wethouder Pieter Dijkman geopend
Hardlopen Nieuws

2 september heeft wethouder Pieter Dijkman de nieuwe Alkmaarse looproute Oudorperhout geopend. Een mooie route van 5 kilometer over en rond het park langs de 6 wielen.

Lees meer
Nieuwe website
Nieuws

De nieuwe website is in gebruik genomen.  Hij is bijna af, maar voor een paar toepassingen zijn er nog uitzonderingen.

Ledenlijst en mailings
Had je rechten om de ledenlijst in te zien of om mailings te versturen? Op de nieuwe website is dit nog niet mogelijk. Hiervoor moet je nog tijdelijk gebruik maken van de oude website. De oude website kun je nog bereiken op www.avhylas.nl/oude_site.php.

Agenda
Had je rechten om zelf de agenda aan te passen? Ook dit is nog niet mogelijk. Tijdelijk kun je de wijzingen doorgeven aan de webmaster.

Lees meer
Clubkampioenschappen 2020
Baanatletiek nieuws

Zondag 27 september wordt voor alle leden van Hylas de clubkampioenschappen georganiseerd. Voor alle jeugdleden t/m 15 jaar (C-junioren) is er een meerkamp over 4 of 5 onderdelen. Vanaf junioren B of lopers kunnen kiezen uit een atletiek meerkamp (5 onderdelen), een sprint-3-kamp (100m - 200m - 300m) of een loop-2-kamp (800m - 3000m). Ook voor onze recreatieve of prestatielopers een uitdaging om mee te strijden voor de titel van Clubkampioen 2020. Inschrijvingen via  Atletiek.nu

Lees meer
Zaterdagtrainingen - geen inschrijving - nieuwe tijden en locaties
Nieuws

We hebben goed nieuws voor jullie. Binnen de kaders van de corona-regels hebben we geprobeerd zoveel mogelijk het sociale aspect van met elkaar lopen in de duinen te herstellen. Wat blijft is dat we 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Lees meer
NK senioren
Baanatletiek nieuws

Op de 1e dag van de NK kwamen alle 3 de atleten in actie. Mark Roosien liep als eerste op de 400m. Het werd niet zijn beste race van het seizoen, maar hij kwam tot een verdienstelijke 50.35 sec en een 18e plaats. Voor Paul van der Gragt, die met een 4e inschrijftijd op de lijst staat, was het belangrijk om bij de beste 2 van zijn serie te eindigen om een plek in de finale veilig te stellen. Dat deed hij door als 2e te eindigen in 55.56 sec. De finale op zondag beloofd een spannende race te worden! Danielle van Dorth liep haar snelste race ooit op de 800m en finishte in een mooie 2.21.88 min op de 21e plaats.

Lees meer
Start to Run begint weer op 23 september a.s.
Hardlopen Nieuws

Ben je ook begonnen met hardlopen en wil je je looptechniek verbeteren of ben je opzoek naar loopmaatjes kom dan woensdagavond 23 september naar atletiekvereniging Hylas. Dan start er weer een nieuwe Yakult S2R-cyclus. Bij ons kun je naast de woensdagavond ook op andere dagen op de baan je programma volgen. Op maandagavond en zaterdagochtend zijn er extra trainers beschikbaar om je te begeleiden

Lees meer
Sprint/Mila/HSS wedstrijd bij Hylas en Instuif Lisse
Baanatletiek nieuws

Afgelopen zondag stonden er 203 atleten aan de start van de wedstrijd bij Hylas afkomstig van maar liefst 65 verenigingen. Hylas werd vertegenwoordigd door 24 atleten in de categorieën Junioren D tot en met Master. Er werden uiteindelijk 13 podiumplaatsen gepakt. Mark Roosien behaalde 2 overwinningen op de 100m en 200m sprint. Helaas blies de wind te hard in de rug waardoor zijn mooie tijden (11.30 sec en 22.68 sec) niet als PR tellen. Op de 800m werd een mooie strijd geleverd door Hylas atleten Menno Munster, Jelle Harpenau, Tom Hoogeboom en Teun ter Haar (av Cifla). De overwinning ging naar Menno Munster in een keurige 2.00.67 min. De diverse C en D junioren mochten meedoen bij de junioren B. Een close finish was er op de 60m sprint met Sarah van Exel (3e in 8,86 sec), Amy Tijmstra (ook 3e in 8.86 sec) en Wendy Tijmstra (5e in 8.97 sec). Bij de Masters pakte Peter Jan Laverman de overwinning op de 1500m in 4.26.72 min. Nina van Diepen kwam eveneens als eerste over de finish bij de junioren A op de 800m in 2.26.66 min. Er zijn teveel uitslagen om ze allemaal te benoemen, maar gelukkig is atletiek.nu er om alles terug te kunnen lezen (zie link).

Lees meer
Kanaalloop op 16 augustus 2020 Drieluik als Hylas corona alternatief voor wegwedstrijden en -lopen
Nieuws voor en van prestatielopers

Het was warm om niet te zeggen erg warm en benauwd maar toch hebben afgelopen zondag 10 lopers de nieuwe Hylas Kanaal loop gelopen. 7 lopers namen het parcours van 10 Engelse mile en 3 de 10km.

Lees meer
Crossfinale
Nieuws

Na drie voorrondewedstrijden was de camping van Bakkum op 7 maart het decor van de crossfinale voor de jeugd. Voor Hylas waren er veertig atleten die zich - heel knap - individueel of met hun team hadden geplaatst.

Het parcours over de camping - uitgezet en verzorgd door AV Castricum - heeft door de jaren heen blubber, ijs en sneeuw gezien. Deze editie had meer weg van een bosloop op droge ondergrond. De twaalf junioren van Hylas mochten de wedstrijd starten. Alle atleten haalden uit de wedstrijd wat erin zat, met podiumsuccessen voor Biek Komen (derde plaats bij de jongens junioren D1) en Lisa Sevenhuijsen (vijfde plaats bij de meisjes junioren D2).

Lees meer

Blog

Hier komt de blog van AV Hylas. Nu staat hier een test ivm clubrecords .

Lees meer

Atletiek.nl

Succesvol ONK para atletiek in zonovergoten Tilburg
Tilburg was afgelopen zondag het decor voor de ONK para-atletiek. Tijdens het kampioenschap bij AV Attila werden maarliefst zes Nederlandse records verpulverd. Daarnaast nam topatleet Ronald Hertog afscheid van zijn carrière als topsporter. Twee maanden geleden werd besloten om het ONK para-…
Update coronavirus en activiteiten Atletiekunie
Update 21 september Sinds zondagavond 20 september 18.00 uur zijn in zes veiligheidsregio’s in Nederland extra maatregelen van kracht. De maatregelen zijn van toepassing op de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midd…
AV Sprint onthult datum ASICS NK Atletiek 2021
Tijdens een ceremoniële kick off, hebben bestuurslid van de Atletiekunie, Esther Akihary en Daan Quaars, Wethouder Sport en Evenementen van de gemeente Breda, het symbolische startschot gegeven van de voorbereidingen voor de ASICS NK Atletiek. Onderdeel van de plechtigheid was de formele onthul…
Lobles sluit perfect seizoen af met nationale titel
Djoao Lobles heeft een nagenoeg perfect seizoen afgesloten met een titel op de 800 meter. Zoë Sedney is met drie gouden medailles de meest succesvolle atlete van het toernooi. Xavi Joy Mo-Ajok haalt op de 200 meter zijn sportieve gram en is Riq de Wit net de baas. Danara Stoppels is het derde m…
Sedney en Oosterwolde pakken sprinttitels
Keitharo Oosterwolde en Zoë Sedney hebben op dag 1 van de NK onder 18 en 20 jaar beslag gelegd op de sprinttitels. Oosterwolde doet dat in een hoogstaande finale waarin vier jongens binnen een tiende van elkaar blijven, Sedney is bij de meiden onder 20 oppermachtig. Nsikak Epko had niet misstaa…
Junioren gaan in Amersfoort strijden om de nationale titels
Amersfoort is komend weekeinde decor voor het NK onder 18 en 20. Voor een aantal atleten de afsluiting van hun juniorentijd. Zoë Sedney hoopt die tijd af te sluiten met drie titels, Sven Roosen komt na zijn fantastische prestatie bij de meerkamp in actie op zijn oude liefde, de 400 meter horden…
Sven Roosen schittert in Emmeloord
Sven Roosen heeft op fantastische wijze beslag gelegd op de Nederlandse titel. In Emmeloord stopt de teller pas bij 8116, 163 punten meer dan het oude record onder 20 jaar van Pieter Braun. Bijna net zo weergaloos zijn de 8031 punten waarmee Rik Taam bij de mannen wint. Anne van de Wiel komt na een …
Taam en Van de Wiel na dag 1 NK meerkamp aan de leiding
Rik Taam en Anne van de Wiel leiden na dag 1 van de NK meerkamp. Taam scoort op alle onderdelen een dikke voldoende en heeft ruim 100 punten voorsprong op trainingsmaatjes Rody de Wolff en Rafael Raap. Van de Wiel maakt bij de vrouwen het verschil op de 100 meter horden en de 200 meter, waardoor de …
Meer van Atletiek.nl